Skader i nakken

piskesmæld efter trafikulykke

Mange af os har været involveret i en eller anden form for ulykke. Det kan godt tænkes, at du har været involveret i en af de mange små trafikulykker, der sker hver eneste dag. Det er ret mange. De fleste ulykker bliver nemlig ikke anmeldt. Det sker faktisk kun, når der sker store skader på en person eller et køretøj. (Cykel eller bil). Trafikulykker skal dog anmeldes. Det kan godt være, at du synes, at der ikke er sket noget. Der er ikke engang den mindste lille ridse i din bil, efter at ham, der kørte op i din bagfra, ramte dig. Du synes heller ikke at kunne mærke noget på din krop. Du er dog glad for, at du havde sikkerhedsselen på. I har udvekslet telefonnumre – bare sådan for en sikkerheds skyld. Men I kørte videre – lidt mere forsigtigt. Hændelsen bliver hurtigt glemt og pakket væk: Der er ikke sket noget – hverken med dig, din bil, ham der kørte bilen bag dig – eller hans bil.

Farlig holdning

Dette er en meget letsindig holdning at have. Det kan godt være, at der ikke er sket noget. Men det kan du faktisk ikke vide. Du er ikke læge – eller bilkyndig. Og hvis du ikke anmelder trafikulykken til politiet, så kan du risikere at miste den erstatning, som du faktisk har krav på.

Der kan nemlig være sket, at du faktisk har fået et slag, eller en forstrækning i nakken. Sådan noget kalder vi for et piskesmæld. (Nogle kalder det for ”Whip lash” – her hos os kalder vi det ”piskesmæld”.) Dette er en besynderlig form for skade, som det kan være ret svært at komme af med. Den viser sig ved at du får hovedpine, bliver svimmel og måske også får kvalme. Det er en skade, som ikke kan ses – hverken på røgten eller ultralydsskanning. Men det er en skade, som skal anmeldes inden for 72 timers tid – senest – efter ulykken.

Smerten kommer senere

Det betyder i praksis: At i op til 72 timer efter sådan en lille og ’ubetydelig’ trafikulykke, skal du være meget opmærksom på, hvordan du har det. Og kommer der en lille hovedpine, så er det altså ikke godt nok bare at tage noget smertestillende. Du skal gå til lægen lige med det samme, så der kan blive optaget rapport om symptomer på piskesmæld efter en trafikulykke – se her. Det er nemlig den rapport, som din advokat skal bruge, så han kan fremsætte krav om erstatningen, du har krav på. Gør du ikke det, jeg siger, så kan du risikere at blive temmelig syg. Symptomer på piskesmæld kan nemlig udvikle sig til permanente tilstande, hvor du fx får meget stærke smerter i nakken, i skuldrene eller ryggen.

Brug erfarne erstatningsadvokater

Mener du, at jeg overdriver, når jeg taler om ’din advokat’? Det kan jeg lige love dig, at jeg ikke gør. Det er nemlig sin sag at føre korrespondance med et forsikringsselskab, der vil mistænkeliggøre dig, fordi du ikke fik anmeldt trafikulykken og fik taget rapport om symptomer på piskesmæld i tide. Det er faktisk kun en erfaren erstatningsadvokat, der kan udføre sådan en sag.

Skader i nakken
Rul til toppen