Nødvendigt værktøj

Sidste gang jeg flyttede, mistede flyttefolkene en af mine flyttekasser. Jeg ved ikke, hvordan det kunne ske. De har naturligvis kompenseret mig for de genstande, der var i den. Men det var altså lige præcist den kasse, som indeholdt noget af det allermest nødvendige værktøj, man har brug for under en flytning. Du ved, der skal bores huller til knagerækker, der skal hamres søm i væggen, så billederne kan blive hængt op. Man skal måske have fat i en knivtang eller sådan noget. Intet af mit værktøj var at finde nogle steder. Så jeg måtte køre i byen for at købe nyt. Jeg indrømmer, at jeg bandede flyttefolkene langt væk.

Elværktøj i byggemarkedet

Jeg fandt det lokale byggemarked. Byen er ikke ukendt for mig. Jeg er bare flyttet hen i et andet kvarter. Jeg stormede ind i deres afdeling med el-værktøj, fordi jeg havde besluttet, at jeg ville købe en super skruemaskine. Den, som var blevet væk, havde gjort det, den kunne. Det var en lille maskine, som ikke var så stærk. Jeg ville købe en stærkere. En, der virkeligt kunne komme op i omdrejninger. Jeg ville sådan set også gerne købe en stiftepistol. Men den behøvede ikke at være så kraftig. Den skal kun bruges til hobbyarbejde.

Så der står jeg nede i byggemarkedets afdeling med el-værktøj og kan bare ikke hitte ud af, hvilken skruemaskine jeg skal købe. Der er mange forskellige brands og alle, kan de åbenbart det samme. Hvor finder jeg en stærk. Er det bedst at finde en med ledning til strømmen, eller kan en batteridrevet klare de opgaver, jeg skal lave? Og hvor bredde bor, kan de holde? Jeg har jo faktisk brug for at bore nogle temmelig store huller i væggen, så jeg kan få hængt mit kæmpestore tv-apparat op.
Er der en af maskinerne, som man kan købe ekstra tilbehør til?

Skruemaskiner

Det er lidt af en jungle at finde rundt i. Jeg begynder at tage den ene æske med skruemaskiner ned fra hylderne efter den anden. Jeg læser på æskernes beskrivelser om RPM, om deres kapaciteter mht. bor og patroner. Og jeg bliver bare ikke klogere. Ved maskine nr. 8 er jeg ved at give op. Men så kommer der en ung mand mig til hjælp. Han ser på min sortering af æskerne: 2 bunker: Én til dem, jeg muligvis vil købe en af, og én til dem, jeg ikke er interesseret i. Mine fravalg er baseret på el-værktøjets design – slet ikke funktion. Han spørger, om jeg vil have hjælp. Jeg siger selvfølgelig ja-tak. Han tager mig nærmest i et forhør: Hvad har jeg behov for? Hvor meget må den koste? mv. Jeg fortæller, at jeg har brug for en skruemaskine, der kan bore store huller i meget hårdt materiale, og at det gerne må være, en, som jeg kan købe tilbehør til senere.

Han hiver en af maskinerne fra stablen med mine fravalg frem og siger, at det er den her, jeg har brug for. Han viser mig, hvordan den virker og hjælper mig med at finde bor, der kan lave huller i både træ og beton.

Nødvendigt værktøj
Rul til toppen