Muldvarpe

Nu er det ikke for at skabe sensationsoverskrifter ligesom Ekstra Bladet har sig for vane.  Men ikke desto mindre er det ikke løgn.  Gennem de sidste par uger er min græsplæne blevet mere og mere ødelagt.  Jeg har siddet i timevis og stirret tomt ud i luften for at finde ud af, hvordan disse jordskud poppede op af sig selv henover natten.  I fjor fik jeg omlagt hele haven. Det var absolut ikke gratis.  Så det gør ondt helt ind i hjertet og se, hvordan græsset nærmest vender sig.

Muldvarpe i græsplænen

Det var egentlig først da min nabo kiggede over hækken, at jeg blev klar over, hvad mit problem er. Han sagde knastørt.  Nå, du har også fået muldvarpeskud.  Muldvarpeskud ??? Jeg er jo fritidsbager, så jeg ved alt om, hvad det er. Altså en kage.  Pludselig gik det op for mig, at jeg selvfølgelig havde fået besøg af en muldvarp i haven.  Ligesom min nabo.  Den har simpelthen vandret hele vejen fra hans plæne under hækken og over til mig.  Ellers er det måske omvendt.  Han havde dog haft en muldvarpefælde stående i flere uger – uden held.  Ligesom han havde hældt karbid ned i hullerne.  Intet hjalp.  Derfor har vi rottet os sammen og bestilt en seriøs gang muldvarpebekæmpelse, så vi en gang for alle kan komme af med dem.  Efter sigende skulle de også kunne fjerne mosegrise, hvis det er dem, der ødelægger haven.

Det viser sig senere, at det er temmelig omfattende, da manden der skulle hjælpe os havde taget en kursus og fået certifikat på at bruge den farlige fosforbrinte.

En god skadedyrsbekæmper i Aarhus

I mine unge dage på landet havde jeg selv arbejdet lidt med skadedyr, da jeg kørte rundt og sprøjtede myrer for folk.  Havde de et hvepsebo, så kunne jeg også sagtens klare det.  Jeg vidste bare ikke, at det var blevet så kompliceret at være skadedyrsbekæmper i Aarhus. Det er jo selvfølgelig lige meget om det er her eller i Nordjylland. Reglerne er de samme – og de skal overholdes.   Jeg tror i øvrigt også, at jeg er blevet for gammel til at kravle på stier og slås med skægkræ eller husmår.

I dag er det hele jo også så miljøvenligt, at mine metoder ikke ville vinde indpas mange steder, da vi i gamle dage brugte DDT og Maladan.  Det var noget, der virkede. Man skulle nærmest kun tage dunken ud af bilen, så lå det hele dødt på stedet – ligesom man havde brugt en pistol.

Muldvarpe
Rul til toppen