I dagens Danmark er det muligt at låne penge overalt. Især de såkaldte mobillån er ekstremt populære for unge. Dette er fordi, at de er så nemme at ansøge om. Udover deres utrolig nemme ansøgning, så får man også svar på dem lyn hurtig. På de fleste mobillån, får du faktisk svar inden for 30 min.

Mobillån kaldes også for SMS lån, minilån eller mikrolån og er en lånetype, der gør, at du kan låne penge ved at sende en sms til et nummer. Herefter får du hurtigt svar på, om du har fået godkendt lånet. Lånet vil derefter gå ind på din konto samme dag eller hverdagen efter. Det virker utrolig nemt og ligetil, hvilket også er det, der tiltrækker de unge.

Hjemmesiderne Kviklaan-info.dk og tilbyder netop denne slags service. Der er dog en række betingelser, som skal være opfyldt. Disse betingelser kan variere efter, hvor du ansøger henne, men er i overordnet træk de samme. Du skal være fyldt 23 år, for at kunne låne på Kviklaan-info, herudover skal du også kunne bevise, at kontoen tilhører dig, og du skal have et dansk personnummer. Du skal også have en indkomst på minimum 150.000 om året før skat. Disse ting kan som sagt variere efter låneudbyder. Nogen steder er kravene lavere, og du skal f.eks. kun være 18 år, og andre steder strengere.

Det med småt:
Det farlige ved disse sms-lån er det der står med småt. Her er der tale om renten på dit lån. På Kviklaan-info.dk  er der ingen rente, men derimod en afgift som du skal betale oveni dit lån. Denne afgift er for et lån på 1000 kr, 325 kr. Dette betyder, at når du skal betale lånet tilbage, skal du i alt betale 1325 kr.

Hvis du låner 2000 kr., er afgiften 475 kr. Hvis du herudover ikke kan betale lånet tilbage til tiden, så vil en udsættelse i 30 dage koste 250 kr. Så hvis du tager et lån på f.eks. 2000 kr. og ikke kan betale tilbage til tiden, så vil den total pris komme op på 2725 kr. Hvilket betyder, at du faktisk skal betale ca. 36% mere i forhold til, hvad du har lånt.

Hvis du derimod ikke kan betale lånet til tiden, og ikke har bedt om udsættelse, vil der som enhver anden regning komme rykkere på. Den første rykker er på 100 kr. Hvis den ikke betales, kommer der endnu en rykker på yderligere 100 kr. Hvis der stadig ikke betales, bliver du meldt til inkasso, og skal selv betale udgifterne dertil.

Kilde: KVIKLAAN-INFO.DK