Kosten og dit tøj

Hvorfor bestiller du ikke tid til en konsultation hos lægen, spurgte jeg min kone, da hun igen klagede over smerter i maven. Hun har i lang tid haft problemer med fordøjelsen, og det har givet sig udslag i skiftevis forstoppelse og tynd mave. Men hun svarede bare, at hun ikke regnede med, at lægen kunne stille en diagnose, så det ville alligevel ikke nytte noget.

Jeg må indrømme, at jeg ikke forstår hende, men i den senere tid er hun begyndt at tro mere på forskellige alternative behandlinger end på det etablerede sundhedssystem. Det er hun begyndt på, efter at hendes søster er blevet ansat i en specialforretning for helsekost i København, og min svigerinde har åbenbart ladet sig overbevise af løfterne omkring de produkter, hun til daglig sælger, og den overbevisning er min kone desværre ved at få også.

Nu er hun – det kære væsen – i kategorien “stor og dejlig”, og selvom hun er det, klæder hun sig altid flot, frækt og ganske sexet faktisk. Hun handler meget af sit tøj online hos den butik for store piger, der hedder Arkuricurvy – du kan tjekke den her.

Flot tøj til kraftige kvinder

Der er faktisk utroligt meget flot tøj til piger, der ikke lige smutter i en størrelse small eller ikke engang i en størrelse XL heller. Et par eksempler:

Sundhed er mere end bare vægt

Forleden dag hørte jeg min kone tale i telefon med sin søster, og det gik op for mig, at søsteren nævnte nogle forskellige kosttilskud, som hun mente ville hjælpe på min kones problemer med maven. Min kone skrev dem ned, for hun ville åbenbart forsøge at få maven i rette form igen ved hjælp af den slags.

I øvrigt er der faktisk en maskulin pendant til Arkuricurvi – den hedder poetisk nok “storedrenge.dk” 🙂

Nå, tænkte jeg ved mig selv, sådan nogle kosttilskud kan vel ikke gøre skade, så lad hende endelig prøve med det, for det kan selvfølgelig være, at det kan hjælpe på hendes fordøjelse, som i øvrigt aldrig tidligere har fejlet noget.

Men i bund og grund tror jeg ikke på, at bestemte madvarer som klid og den slags kan kurere sygdomme, og jeg har aldrig selv forsøgt mig med naturlægemidler af nogen art. Det meste af det er formentlig ganske harmløst, men man kan formentlig heller ikke udelukke, at noget af det kan gøre ondt værre.

Derimod er jeg overbevist om, at erfarne læger ud fra de symptomer, som patienterne melder om, har forudsætninger for at finde frem til, hvad der er årsag til problemet og derefter ordinere noget medicin, der kan bringe kroppen i balance igen. Og hvis man i øvrigt holder sig til en nogenlunde sund livsstil med varieret kost, der også indeholder gode mængder af frugt og grønt, så løber man oftest ikke ind i de store problemer.

Bortset fra de problemer med maven, som min kone slås med lige for tiden, har vi begge to et ganske godt helbred, så vi er bestemt ikke dem, der overrender vores praktiserende læge, og ingen af os er plaget af livsstilssygdomme som overvægt og den slags.

Men nu går min kone så i gang med sine forsøg med forskellige kosttilskud, og hun har sagt, at hun vil give det et par uger, og hvis det så ikke har hjulpet, tænker hun på at følge sin søsters forslag om at få en heilpraktiker behandling hos en eller anden naturlæge, som søsteren åbenbart har hørt noget godt om.

Jeg håber ikke, det kommer dertil, for jeg vil havde det skidt med, at hun udsætter sit helbred for en eller anden kvaksalver. Så hellere gå til en rigtig læge. Jeg har besluttet at nu skal det være slut med det pjat – så jeg har købt hende ind på Slankeskolen.

Kosten og dit tøj
Rul til toppen