Jul og Grandam

“Er du klar over, at der er mindre end 2,5 måned til jul? Ved du, hvor travlt jeg får det? Jeg synes, at vi skal købe de gaver nu. Så er det overstået. Vi skriver navn på æskerne og pakker dem fint ind, når tiden nærmere sig!” Det er en lidt hysterisk kvinde, der står her hos isenkræmmeren og skælder ud på sin mand, fordi han kom til at sige til hende, at hun skal tage det lidt roligt. Normalt lytter jeg ikke til folks samtaler her i butikken. Men det var helt uundgåeligt at høre dem. Der står hun og forklarer ham, at hun får travlt, imens hun vifter med kreditkortet, som han betaler for.

Lykketrolde

Jeg kan ikke lade være med at tænke: ”Arh, kvindemenneske, du er lidt for tidligt ude med julegaveindkøbene! Vent en uges tid endnu. Kan du ikke se, at vi er ved at flytte rundt på alle hylder og varer her i forretningen. Vi venter på nye varer. Varer til jul. Pynt. Smukke genstande til juletræet. Juletrolde. Du ved den der særlige serie, der er udkommet af de populære lykketrolde. Vi har bestilt et stort parti. De var meget populære, sidste år. Familien Grandam. Vi forventer, at salget af dem vil gå strygende igen i år.

Familien Grandam

Kender du ikke familien Grandam? Se her: https://www.kramogkanel.dk/produkt-kategori/bolig-og-interioer/figurer/lykketrolde/juletrolde-familien-grandam/ Vi har også bestilt en masse nye varer hjem fra forskellige designer firmaer. Tiden kommer jo, hvor folk har brug for at købe gaver til onkler, tanter, fætre og kusiner. De ved ikke, hvad de skal købe og derfor ender de ofte her hos os. Her kan man nemlig altid finde en sød, lille gave til et kært menneske. Man kan altid finde en gave, der ikke koster så meget. Og så kan man naturligvis også finde de dyre mærkevarer. Alt, hvad pengepungen tillader, kan man finde her.

Det er altså sjovt

Og det er det, der gør mit arbejde her i butikken sjovt. Ikke kun er jeg glad for isenkram. Jeg elsker at vejlede mennesker, der er tvivl. Der er intet mere givende end at se en kunde gå glad herfra med et køb, som han eller hun er glad for.
Det er også grunden til, at jeg faktisk bruger tid på at sætte mig ind i, hvad produkterne kan, hvor de adskiller sig fra andre lignende produkter, materialerne, de er lavet af, sikkerhed ved brug af nogle af produkterne og den slags. Der er jo forskel på en brødrister og en brødrister. Du kan finde meget billige brødristere, der er sikre nok, så længe du bare husker at afbryde strømforsyningen, når du har ristet dit brød. Og så er der brødristere, der selv kan afbryde strømforsyningen. De sidste er dyrere end de første. Det giver sig selv.

Derfor er det også lidt skuffende, når jeg hører en person jappe igennem butikken, fordi indkøbene bare skal overstås. Fx som hende, der skældte sin mand ud. Han ville gerne vente lidt. Måske ville han faktisk gerne købe gaver her – uden hendes selskab!? Det kan man aldrig vide. Jeg får det aldrig at vide. Håber bare, at de får en god jul.

Jul og Grandam
Rul til toppen