Det skulle ikke undre mig, om det her ender med, at hun bliver dernede, kan jeg huske, at min kone sagde for tre år siden, efter at hun havde haft en længere telefonsamtale med vores datter, Pia.

Bemærkningen faldt efter, at Pia i telefonen havde fortalt sin mor, at hun havde det så godt som aldrig før nede i Italien. Pia havde efter overstået studentereksamen gennem en af sine veninder fået et feriejob på en landbrugsejendom, som havde etableret en forholdsvis stor agriturismo i Toscana.

At holde ferie på en vingård i Italien er noget ganske specielt! Hendes job bestod dels i rengøring af de ferielejligheder, der er indrettet på gården, dels i servering på den lille restaurant, som også findes på ejendommen.

Den gang anede jeg ikke helt, hvad begrebet agriturismo egentlig dækker over, men jeg har jo så fundet ud af, at det handler om at byde turister velkommen til at bo på en gård – i mange tilfælde er der tale om vingårde, som udvider med den type aktivitet.

Og jeg har fundet ud af, at dette fænomen især er populært i Toscana.

Kærligheden i Italien

Pia havde fortalt sin mor, at hun også havde mødt alle tiders søde fyr, som hun var vildt forelsket i, og det var nok den betroelse, der fik min kone til at mene, at Pia måske valgte at blive i Toscana i stedet for at vende hjem til de ellers planlagte studier.

Og sådan kom det faktisk også til at gå, for den åbenbart ovenud dejlige italiener, Pia havde mødt nede i Toscana, var faktisk søn af den gårdejer, som Pia havde feriejob hos.

Og den gårdejer havde aktuelle planer om at overlade driften af gården inklusive afsnittet med ferielejligheder til sin søn, og så var det ganske praktisk, hvis han havde en partner til at deltage i driften.

Italien er bedst fra et feriehus!

Så Pia kom altså ikke hjem igen. Til gengæld tog vi ned og besøgte hende i løbet af efteråret det år. Vi holdt en dejlig ferie i et lejet feriehus i Italien, men det var nu ikke på den gård, hvor Pia nu var flyttet ind sammen med gårdejerens søn, for de havde alle lejligheder fuldt booket i den periode, vi skulle derned.

Det var midt under vinhøsten, og i den periode er ferielejlighederne på en vingård ekstra meget efterspurgt.

Allerede foråret efter kunne Pia fortælle, at hendes Luigi havde friet til hende, og de havde planlagt at gifte sig i juli måned sidste år. Så vi var naturligvis tvunget til at planlægge vores sommerferie i overensstemmelse med Pias planer, så vi kunne være med til brylluppet.

Men vi slap nu for selv at finde en feriebolig i Italien, for Pia og hendes svigerfamilie havde allerede afsat en af lejlighederne på gården til os, hvor vi var inviteret til at bo i et par uger uden at skulle betale for det.

Bortset fra, at det jo altid er en dejlig oplevelse, når ens datter bliver gift, så var det også en virkelig god ferie, vi havde i Toscana. Vi nød både den smukke natur, den gode mad og ikke mindst Toscana righoldige udvalg af lækre vine.