Ja, der er altså forskel på varmen i vores sommerhus og hjemme i helårshuset, har jeg bestemt måttet erkende. Herhjemme har vi gulvvarme i hele huset, og det giver jo en rigtig behagelig fordeling af varmen i rummene.

Men sidste efterår købte vi så vores sommerhus ude ved den jyske vestkyst, og vi var selvfølgelig meget forhippede på at bruge det mest muligt, så vi tilbragte en hel del weekender derude i det sene efterår og vinteren, og da gik det hurtigt op for os, at det stiller nogle andre behov, når huset varmes op af en brændeovn samt nogle el-radiatorer på væggene.

Det første, vi fandt ud af, var, at det blev nødvendigt at få købt nogle ordentligt varme hjemmesko, for sådan nogle havde vi ikke i forvejen. Hjemme i vores helårshus bruger både min kone og jeg bare et par almindelige badesandaler som hjemmesko, for der har vi ingen problemer med at holde fødderne ordentligt varme.

Så vi kørte en lørdag formiddag ind til Ringkøbing for at finde nogle rigtige sutsko af den gode, gammeldags slags med tykt, loddent stof til at holde fødderne varme. Vi var enige om, at vi var fløjtende ligeglade med udseendet, for det handlede bare om at få de varmeste hjemmesko, der kunne opdrives.

Og det var også nemt nok i den skoforretning, vi var inde i, for vi er nok ikke de eneste sommerhusejere i området, der har oplevet det behov. Inde i forretningen fik min kone øje på et par vinterstøvler med pelsfor, som hun lige på stedet forelskede sig i. Det er der nok heller ikke noget at sige til, for vi holder meget af at gå nogle lange ture på den brede sandstrand ved Vesterhavet, og min kone har flere gange beklaget sig lidt over, at hun faktisk ikke havde det rigtige fodtøj til den slags vandreture i den kolde årstid. Så hun blev også udstyret med et par nye støvler, som hun vil lade blive ude i sommerhuset.

Det giver et gevaldigt løft til velbefindendet at have ordentligt varme fødder, har jeg måttet sande, så det var i hvert fald en god investering at købe sådan nogle gammeldags sutsko, for de kostede ikke ret meget, men man fryser ikke om fødderne, når man har dem på.

På et tidspunkt sidste vinter var min kone sammen med sin veninde på besøg i en genbrugsforretning, som de af og til gør. Der faldt hun over nogle stolehynder i lammeskind og fik den ide, at de kunne være dejlige at have i de to stole, som vi normalt sidder i, når vi ser fjernsyn ude i sommerhuset. De var faktisk rørende billige, så hun købte alle de fire, der var i genbrugsbutikken, for så var der også en til at give varme i ryggen.

Det viste sig også at være en ting, der gavnede vores komfort i sommerhuset, så dem nyder vi meget. Nu mangler jeg bare en enkelt ting, for jeg vil have mig et par rulamsluffer til at holde hænderne varme på vores gåture.