Nu er USA jo altid et godt land at måle facts på, fordi det er så meget større end Danmark. Hvad angår plus size kvinder, passer det også sikkert meget godt på Danmark sådan cirka. Som vi jo alle ved, så er de fleste brands lavet til de mere “normale” størrelser, men vidste du, at plus size faktisk er mere normen? Hvad skal der til for, at der bliver lavet mere plus size tøj til kvinder – og også mænd selvfølgelig? Her har vi set på nogle interessante facts fra USA.

Der er 100 millioner plus size kvinder i USA! Det er et overraskende stort tal. I USA er man plus size, når man bruger en størrelse 44 og op. Det er 67 procent af befolkningen! Og selv ikke i USA er butikker med plus size tøj til kvinder slet ikke tilnærmelsesvist tæt på i antal i forhold til butikker med, hvad man kalder “normale” størrelser. Hvorfor så det?

Det er mere udfordrende at designe plus size tøj. Man kan ikke bare lave de “normale” størrelser større. Der er andre hensyn at tage i forhold til pasform, og det afholder mange brands fra at gøre det.

Mange plus size kvinder er vant til, at de ikke kan købe så meget veltilpasset tøj og køber mindre end den “normale” størrelse, også fordi udbudet er mindre. Til gengæld køber de flere sko, tasker og andet tilbehør for at kompensere for det mindre udbud. Derfor forventer producenterne ikke så høj en omsætning indenfor plus size tøj, så det er en ond cirkel, der må og skal vendes.

Der er også tale om snobberi fra producenterne. Modeverdenen kan være arrogant og ikke altid være åben for plus size segmentet. De må til at åbne deres øjne for at tilpasse sig det virkelige billede af kvinder – og mænd naturligvis.

Kigger du på modeblade, er der heller ikke mange plus size kvinder at se. Der kan være et indlæg for plus size kvinder af og til – men ikke ofte. Heldigvis er der ved at blive taget hul på mode og plus size og plus size modeller. For eksempel var der Ashley Graham, som prydede forsiden af Sports Illustrated. Hun bruger en størrelse 46 og ser brand godt ud.

Lad dette være et opråb til producenterne. Heldigvis kan du på nettet købe lækkert plus size tøj til kvinder – jeg køber mit her: https://butikrikke.dk/