Da min veninde, Jette, og jeg sidste vinter fandt på, at vi ville tage på en uges skiferie i Norge, var det med vores ægtemænds absolutte billigelse, for ingen af dem har nogen som helst interesse i at stå på ski, og de bryder sig i øvrigt ikke om vinterkulde, så de foretrak begge to at blive hjemme og lade os to piger tage af sted for at dyrke vores interesse for skiløb.

Vi havde lejet en hytte gennem nogle private bekendte, og vi var blevet gjort opmærksom på, at vi selv skulle medbringe sådan nogle ting som håndklæder, viskestykker og sengetøj. Det var nu heller ikke noget problem, for da vi kun skulle være to i bilen, var der jo masser af plads til bagagen, så vi valgte begge to at tage vores dejlige dyner og puder med, da vi jo ikke kunne vide, hvordan udstyret i hytten var.

Satin sengetøj i kulden?

Da jeg skulle pakke, var jeg lige ved at tage et sæt satin sengetøj med, men min mand var da så sød at gøre mig opmærksom på, at hvis der nu var lidt koldt i hytten om dagen, kunne det godt blive en kold fornøjelse at kravle under dynen med et sæt køligt sengetøj af satin på. Det måtte jeg give ham ret i, så jeg byttede det ud med et lækker sæt blødt bomulds sengetøj, som jeg ofte bruger i den kolde årstid.

Det var en fornøjelse at pakke til ferien, fordi det ikke var nødvendigt at begrænse mængden af bagage, så jeg pakkede to ret store kufferter, selv om der kun var tale om en enkelt uges ferie, men skitøjet og støvlerne fylder faktisk godt, så det optog stort set hele pladsen i den ene kuffert.

Jeg ville gerne have den dejlige cashmere poncho, som jeg fik af min mand for et par år siden, med, for jeg forudså, at den kunne blive dejlig at sidde med om aftenen i hytten, når vi skulle slappe af efter en dag på løjperne. Den var der også god plads til, så jeg valgte også at lægge de to meget varme cashmere tørklæder, jeg har, i kufferten, for de kan være dejlige at have som en ekstra isolering mod kulde i nakken og skuldrene.

Jette og jeg havde på forhånd aftalt, at hun skulle medbringe et par viskestykker, så jeg bare skulle huske at have håndklæder med til mig selv, og de kunne faktisk godt være i den kuffert, jeg havde pakket skitøjet ned i, så jeg kunne afslutte pakningen uden at skulle op at sidde på kufferterne for at få dem lukket.

Lækre sengetæpper

Da vi ankom til hytten i Norge, ventede der os alligevel en overraskelse, for hyttens ejer havde sørget for at par store og meget varme dyner i vores senge, der var fint redt op og med et par meget flotte, håndlavede sengetæpper ovenpå, som vi eventuelt kunne bruge ovenpå dynerne, hvis vi fik det for koldt om natten.

Det blev nu ikke nødvendigt, og vi havde en helt fantastisk skiferie.