At rejse med sine børn er en skøn måde at skabe dejlige minder – og det er uanset, om der er tale om småbørn eller teenagere. Dog kan rejsen til og fra destinationen være noget af en prøvelse – og det er hvad enten, der er tale om rejse i bil eller fly. Særligt flyrejser er blevet mere almindelige nu, hvor der er så stort udvalg af billige flybilletter. Børn kan blive utålmodige og vrisne og trætte, når de rejser, og det kan gøre forældrene vrisne og trætte, og så er der ikke meget fornøjelse i selve rejsen.

 

Hvad kan man så finde på at få turen til at gå med for børnene, så rejsen bliver god for alle parter? Her har vi et par forslag:

I bil

Rejser I i bil, så planlæg stop hver anden til tredje time. Planlæg noget sjovt ved hvert stop. Det kan være, at I har taget mad med og har en picnic. Selvom det er på en rasteplads, kan det stadig være hyggeligt. Et andet stop kan være ved en legeplads, eller det kan være en attraktion, I kommer forbi på vejen – noget hurtigt som en park eller et fyrtårn for eksempel.

Flyrejser

På en flyrejse kan du have nogle spil med, som I kan spille. Måske har børnene hver en iPad eller lignende, og I har installeret nogle nye spil, som de kan lege med. Der er også ofte film ombord, de kan se, hvis det er en længere rejse. Du kan også bruge tiden til at fortælle dine børn om den destination, I skal til. De kan lære noget af historien fra stedet og noget om skikke etc.

Vi har netop selv købt billige flybilletter til Malaga og skal af sted med vores to små børn på henholdsvis 4 og 7, så vi ser frem til lave det til en sjov og underholdende rejse for dem.