Egentlig er børn og dårligt vejr en skidt kombination, hvis du spørger min kones søsters mand, der er født og opvokset i Florida, men som flyttede til Danmark for vel snart 10 år siden. Han har jo levet størstedelen af sit liv i et klima, hvor dårligt vejr er et fænomen, der opstår 4-5 gange årligt og varer få timer. Det er med det afsæt, han tidligere var meget stejl på sin holdning om, at man da ikke kan sende børn udenfor i det danske vejr. Siden har han dog redigeret den opfattelse!

Godt tøj til udeleg

Steven som han hedder lærte ret hurtigt, ar vi gør en hel del ting meget anderledes i Danmark, end han var vant til fra sit tropiske ophav. Jeg glemmer aldrig hans chokerede miner, da han første gang så babyer sove udenfor i barnevogn om vinteren 🙂

Han lærte også, at man i Danmark generelt er ret gode til at udnytte stort set al slags vejr, og at regn, rusk og slud (og den relativt sjældne sne) faktisk bare kræver en helt anden påklædning til især børnene. Da den første vinter nærmede sig der i august eller der omkring, sendte vi ham ind på den helt igennem fantastiske webshop, der hedder BeeBoo Børnetøj.

Det hele er på dansk?

Vi glemte så godt nok lige, at Stevens danske ikke var helt godt nok endnu, så vi måtte jo hjælpe ham lidt med at finde det, der var brug for til hans børn. Og det var især disse helt nødvendige beklædningsgenstande:

  • Flyverdragt til børn – et absolut nødvendigt indkøb i det danske klima
  • Regntøj til børn og voksne – her måtte han lære, at de også skal bryde vinden i Danmark. Det var han ikke vant til 🙂
God påklædning = Altid godt vejr

Efterhånden fandt både han og hans børn ud af, at decideret dårligt vejr ikke findes. Der findes forkert påklædning til det pågældende vejr – og efterhånden fik de også lært at klæde sig på, så de kunne nyde både de 5-10 dages sommer og de ca. 300 dages vinter/efterår, som danmark byder på.

Man siger jo, at klæder skaber folk, men i dette tilfælde var det nu mere, at klæder skaber leg og udeliv 🙂