Ejendomsmægleren, som jeg havde henvendt mig til, da vi ønskede at få solgt vores gamle hus i Roskilde for at flytte i et nyt, var ikke et sekund i tvivl om, at vi burde udskifte husets vinduer, inden det blev sat til salg. Vinduerne var i høj grad modne til udskiftning, men de havde også siddet i huset, siden det blev bygget for mere end 40 år siden, og de var vist af den første generation af termoruder.

Selvfølgelig kan du sætte prisen på huset så lavt, at en køber selv kan lægge den udgift til, men de her gamle vinduer gør ikke ligefrem huset mere tiltrækkende, så jeg vil absolut anbefale, at I får sat nye vinduer i, før det kommer til salg, understregede ejendomsmægleren.

Og min kone og jeg valgte at følge det råd, men inden jeg kontaktede en tømrermester, ville jeg lige orientere mig lidt på nettet om vinduer, som jeg ikke har specielt meget forstand på. Jeg fandt hurtigt ud af, at der er firmaer nok, der gerne vil sælge nye vinduer på Sjælland og også montere dem, så min søgen på nettet gjorde det ikke ligefrem lettere at vælge.

Den tanke strejfede mig, at jeg måske bare kunne købe de nye vinduer og så selv montere dem, men den ide vendte jeg nu hurtigt ryggen, for når man ikke har håndværksmæssig erfaring på nogen måde, skal man nok ikke kaste sig ud i sådan et projekt.

Under min søgen faldt jeg over en forhandler af Rationel Vinduer i Roskilde, og det sagde mig en lille smule, for jeg hjalp for nogle få år siden min svoger med at montere et par nye vinduer i deres hus, og det var netop Rationel vinduer, som han fortalte var af den bedste kvalitet.

Men som sagt var jeg indstillet på at lade et tømrerfirma udføre opgaven, for da jeg i sin tid hjalp min svoger, kunne jeg godt se, at der var en hel del finesser i forbindelse med monteringen, som jeg i hvert fald ikke var stødt på tidligere.

Så jeg valgte at ringe til et tømrerfirma i Roskilde, hvor vi boede på det tidspunkt, og han kom ud til os for at tage mål til vinduerne og så efterfølgende komme med et tilbud. Det kom han personligt og afleverede allerede næste dag, og jeg kiggede helt naturligt først på bundlinjen for at se, hvad den samlede udgift ville løbe op i.

Og her blev jeg lidt overrasket, for jeg havde faktisk forestillet mig, at det ville blive noget dyrere. Jeg tror godt, at tømrermesteren kunne se det på mig, for han skyndte sig at fortælle, at jeg faktisk var lidt heldig, for han havde fået tilbudt et parti nye Rationel vinduer fra et byggeri, der var blevet opgivet, efter at vinduerne var indkøbt, og derfor kunne han levere dem under normalprisen.

Det betyder bare, at jeg selv skal hente de nye vinduer i København, men der vil stadig være tale om en ganske pæn besparelse, fortalte tømrermesteren med et smil.

Min nabo fik også nye vinduer, og det er så godt nok Velfac vinduer – det er samme gode kvalitet som Rationel.