Vi savner at flyve

Normalt plejer vi her i familien at køre på bilferie. Hver sommer tager vi en lang tur op i Europa. Vi er som regel væk i mindst 5 – 6 uger. Bilferie er alletiders. Man er fri til at køre derhen, hvor man lige har lyst. Men det bliver der ikke noget af i år. Det kan jeg jo godt forstå. Efter alt det her, ballade med den virus, som har skræmt os fra vid og sans. Min kone og jeg havde ellers en plan om, at vi ville køre til Spanien i år. Det er godt nok en lang tur. Men vi er begge gode chauffører, så der er ikke nogen problemer med at sove, mens den anden kører. Børnene drysser jo i søvn alligevel. Og de har deres IPads med sig. Men i år? Ja, vi er nok nødt til at kigge efter rejser til Spanien. Med fly mener jeg.

Billige flybilletter online

Du ved måske en charterrejse. Eller bare afsted på egen hånd nu, hvor der vel snart igen er billige billetter til fly at finde på rejsepriser.dk? Jeg har rejst med fly ganske mange gange. Det er da behageligt nok. Man er hurtigt fremme. Det er rigtigt nok. Det er ikke, som, når man kører i bil. Vi kunne jo bruge en uge på at køre til Sydfrankrig sidste år. Med et fly kan man være fremme på få timer. Jeg kan godt se fordelen i det.

Hvornår åbnes der for ferierejser

Men i år ved vi jo stadig ikke, hvornår der bliver genåbnet for flytrafik i hele Europa. Og det er vel, det første, der skal ske, inden vi kan finde en rejse til Spanien? Altså vi skal lige være sikre på, at vi kan få lov til at flyve derned – og komme ind i landet. Det ville da være dumt at flyve derned, bare for at blive afvist ved grænsen. Også selv om det er inden for Schengen‐området. Virusset har jo vendt op og ned på alt. Lande har lukket deres grænser. Også selv om vi taler om et EU, der altid har holdt på, at der skal være fri mobilitet.

Afbudsrejse til Spanien måske

Indtil videre tror jeg ikke, at vi skal slå for stort et brød op. Vi skal afvente og se, hvad der sker. Måske kommer der en udmelding om få dage. Når det sker, så skal jeg da gerne være den første, som går på nettet og leder efter billige afbudsrejser til Spanien, så vi kan komme afsted. Det lover jeg. Men jeg gør det altså ikke før end jeg ved, at det er sikkert for os at rejse derned.

Vi hørte jo om mennesker, der var strandet i forskellige lande og ikke kunne komme hjem, fordi flytrafikken blev bremset. De stakler tænker jeg. Ville det ikke have været bedre for dem at køre derned. Med deres campingvogn. Så havde de da i det mindste et sted at overnatte i stedet for at skulle bruge masser af penge på hotel.

Jeg ved det godt. En campingvognsmadras er ikke så behagelig, som en hotelseng er. Det er jo mit store problem, når vi kører på ferie: Ryggen. Jeg må indrømme det: Finder jeg billige rejser til Spanien med fly, så får det høj prioritet. Spanien er jo fantastisk!

Vi savner at flyve
Rul til toppen