Sløret syn

Når man har grå stær, ændres synet. Det opdages oftest, ved at man ikke kan se klart, eller ved at man ser dobbelt. I mere fremskredne tilstande kan man også opleve, at farver ikke ses klart, men ligesom bliver pakket ind i et gult eller brunt skær.

Grå stær er ikke farligt, og det er i dag muligt at få en simpel operation, så synet bliver godt igen. Læs om det her.

En operation for grå stær foretages ambulant. Det vil sige, at en indlæggelse ikke er nødvendig.

Det er en forholdsvis simpel operation, som går ud på, at den gamle linse, der sidder i øjet, bliver fjernet og erstattet af en ny. Den ny linse er fremstillet af et plastmateriale.

Teknologien er meget avanceret, men ikke så avanceret, at den nye linse kan indstille dit syn på forskellige afstande. Derfor må du nok regne med, at du skal blive ved med at bruge læsebriller.

Hurtigt indgreb

Selve indgrebet tager ikke særligt lang tid, men du skal huske at bruge øjendråberne, du får efter operationen. Dråberne, du får, indeholder binyrebarkhormon. Det modvirker regnbuehindebetændelse, men kan føre til, at trykket i øjet øges. Derfor vil din øjenlæge måle trykket med jævne mellemrum, så I er sikre på, at alt går godt i perioden efter operationen.

Det er meget sjældent, at det går galt med en operation for grå stær. I enkelte tilfælde kan der opstå en infektion, og den skal behandles med det samme. Hvis det sker, så vil du opdage det meget hurtigt, efter operationen er foretaget. Du vil føle, at der er smerter i øjet, det er måske rødt. Din læge vil hjælpe dig over infektionen.

Der kan ske det, at synet bliver dårligere efter nogle år efter en operation. Det skal ikke bekymre dig. Det kaldes for efterstær, og det kan fjernes med laser. Det er en kort behandling, som ikke kræver, at du skal opereres igen.

Sløret syn
Rul til toppen