Skal du købe eller leje en luft til vand varmepumpe?

Skal du købe eller leje en luft til vand varmepumpe? Det er det bærende spørgsmål, som vi vil forsøge at besvare i denne artikel.

Fordelen ved at leje

Der er flere fordele ved at leje sin luft til vand varmepumpe fremfor at købe den selv. Når man lejer en luft til vand varmepumpe, så kan det gøre selve anskaffelsen af sådan en varmepumpe meget mere overskuelig samtidig med, at de løbende udgifter også er faste og kendte. En luft til vand varmepumper er nemlig ret dyr. Selve anskaffelsen af en sådan varmepumpe vil derfor, ved køb, være ganske høj.

Og når du lejer en luft til vand varmepumpe frem for at købe den, så har du ofte også kontinuerligt operation med i købet. Du laver nemlig en aftale med et bestemt firma, som udlejer denne varmepumpe til dig. Og dit firma er også ansvarlig for at reparere luft til vand varmepumpen, hvis den pludselig går i stykker.

Hvis du gerne vil købe din luft til vand varmepumpe

Nogle danskere finder det rarere at købe sine luft til vand varmepumpe fremfor at leje den. I så fald kan det en rigtig god idé at spare nogle penge op, før du går ud og køber den. Det er naturligvis altid muligt at låne penge til formålet. Men jo flere penge du kan spare på egen hånd, jo bedre er det.

Få flere tilbud og regn på det

Uanset om du hælder til at købe eller til at leje er det altid en god idé at starte med at få et overblik over økonomien. Her bør du bl.a. kigge på:

  • Anskaffelsesudgift
  • Løbende udgifter (drift og vedligehold)
  • Besparelse i forhold til nuværende varmeløsning

Når først disse ting er på plads har du et godt udgangspunkt for at vælge din fremtidige opvarmningsform samt at afgøre om du vil købe eller leje udstyret.

I den sammenhæng er det også vigtigt at få nogle forskellige tilbud på den løsning du gerne vil have. Via varmepumpeoversigten.dk kan du få tilbud fra flere forskellige leverandører på både køb eller leje af en luft til vand varmepumpe. Så har du med ret stor sikkerhed et godt samlet overblik, som kan hjælpe dig til at vælge den helt rigtige løsning for netop dig og din bolig.

Skal du købe eller leje en luft til vand varmepumpe?
Rul til toppen