Moderne musikinstrumenter

Jeg gad godt vide, hvad Wolfgang Amadeus Mozart, Vivaldi og alle de andre ville have tænkt og sagt, hvis de for en kort stund kunne komme tilbage og opleve, hvad der er sket af udvikling indenfor området musikinstrumenter. Mon de gamle drenge ville græmmes? Eller ville de måske snarere glædes over, at tilgangen til billige instrumenter og teknologien til sammen har gjort det at spille musik mere tilgængeligt for flere? Jeg tror mest på det sidste.

En synthesizer kan efterligne det meste

Et fremragende eksempel på udviklingen er fremkomsten af synthesizere – denne slags her: https://www.danguitar.dk/musikinstrumenter/tangent-instrumenter/synthesizere

Se lige denne video:

Sådan en KORG synthesizer sælges af Danguitar for bare 8.260 kroner! Det er jo helt vildt billigt, når man betænker, hvad den faktisk kan, ikke? Prøv at unde dig selv at se og lytte hele videoen igennem. Det er ganske enkelt syret, hvad man kan lave af lyd for under 9.000 kr.

Hvis man forestiller sig, at Mozart fik muligheden for at spille på en synthesizer – hvad mon han ville kunne frembringe af musik?

Lyd skal gengives perfekt

Da de gamle og store komponister levede, var der ingen elektricitet og ingen teknisk forstærkning af lyd. Alt afhang af akustikken der, hvor musikken blev spillet.

I dag er det helt anderledes, og den voldsomme teknologiske udvikling har gjort det muligt at reproducere musik med meget stor ægthed. Det er det, der kaldes for HiFi – altså High Fidelity.

Engang kostede gode højtalere en formue – og det kan de såmænd stadig koste, men markedet er heldigvis også velsignet med ekstremt gode højttalere til yderst attraktive priser. Et af de steder, hvor du får mest højttaler for pengene er nok her. Og jeg mindes priserne fra mine yngre dage – de var markant højere.

Sådan har udviklingen jo været generelt med elektronik. Masseproduktion og billige lønninger i Asien har medført, at reelt alt elektronik er meget billigere nu end tidligere. et andet godt eksempel på det er området med trådløse mikrofoner – http://www.danguitar.dk/category/traadloes-mikrofon-207/ – som i dag fås i forrygende god kvalitet til nærmest ingen penge.

Det er ikke mange år siden, den slags mikrofoner var helt ekstremt dyre og forbeholdt de få.

Det er interessant at tænke på, ikke? Og forestil dig så lige, at de gamle mestre kunne komme op af graven og opleve for eksempel Wiener Philharmonikerne afspillet på et godt lydanlæg – eller en virtuos spille et af deres værker på en synthesizer. Jeg er ret sikker på, de ville elske det. Hvad tror du?

 

 

 

Moderne musikinstrumenter
Rul til toppen