Der er ikke overladt noget til tilfældighederne hjemme hos min svigerinde, Inger, og hendes mand, Bent. Alt hvad de foretager sig i deres liv er nøje planlagt, og der hersker en pinlig orden i deres hjem og i haven, som Bent går meget op i. Min mand plejer at sige, at i den have er der ikke et græsstrå, der vender forkert.

Det er ikke så meget Inger, der går så meget op i orden, men det gør Bent, og hun har lært at leve med det og vist endda også sætte pris på al deres orden og planlægning. I hvert fald var det Inger, der forleden dag, da jeg besøgte hende, sad ved computeren og kiggede i madopskrifter. Hun fortalte, at hun var i gang med at lave en madplan for den kommende uge.

Jeg kunne ikke lade være med at bemærke, at hjemme hos os snakker vi normalt om, hvad vi skal have at spise den næstfølgende dag ved middagsmaden om aftenen, så jeg kan få taget det, vi vælger, ud af fryseren i ordentlig tid. Men mere planlægning har vi ikke med hensyn til aftensmaden.

Inger kiggede lidt uforstående på mig og mente, at det i en børnefamilie er meget vigtigt at få lagt en plan for især aftensmåltiderne. Hun fortalte, at hun ofte hentede hjælp til planlægningen på en bestemt hjemmeside, hvor man hver uge kan finde en ny madplan til børnefamilie. Selv kan jeg nu ikke se, at maden bliver sundere og mere ernæringsrigtig af at være planlagt i god tid.

Men her var Inger helt tydeligt uenig med mig, og hun hævdede også, at der faktisk er mange penge at spare ved at tilrettelægge måltiderne, så der også bliver noget til overs til børnenes madkasser den følgende dag. Hvis vi for eksempel skal have frikadeller en aften, så er det da oplagt at stege lidt flere, end vi kan spise til aftensmaden, så der er til pålæg dagen efter, mente Inger.

Der kunne jeg da godt se, at hun havde en pointe, men sådan gør vi også selv hjemme hos os, men det kan man jo sagtens praktisere uden at have planlagt det hele mere end en uge i forvejen. Vores to børn holder også meget af at få noget andet med i skole end bare flade rugbrødsmadder. Derfor har de også begge to fået madkasser med flere rum – jeg købte dem hos Mambeno her: http://mambeno.dk/produkt-kategori/madkasser/ , så jeg for eksempel kan give dem noget salat med dressing med til frokosten, uden at det gør det øvrige indhold i madkassen smattet.

Alt andet lige er der nok ikke anden forskel mellem Ingers og min måde at sørge for sund mad til familien, end at hun altså planlægger det hele i god tid. Hun mener, at det er vigtigt med madplaner til børn, så man kan sikre sig, at de får en sund og ernæringsrigtig kost, der også er tilpas varieret.

Ja, sådan er vi så forskellige, for jeg holder nu fast i, at man også kan spise varieret og sundt uden nogen særlig planlægning.