LED lys er overalt

LED har en masse fordele. De kan dog ikke ses som den optimale løsning ved alle lysbehov.

LED har en meget lang levetid og er generelt meget robuste. LED har ofte en levetid på op til 100.000 timer – eller mere end 11 års brug. Hvis du bruger en LED pære 8 timer om dagen, vil det cirka tage dig 20 år, før du skal skifte den igen. Dette kan dog påvirkes af ved hvilken temperatur, du bruger dem.

Den lange levetid gør, at de er nemme at vedligeholde og ikke skal skiftes så ofte. Det gør dem optimale at installere på steder, hvor det måske ikke er så nemt at skifte dem.

LED giver dig energibesparelser, da de ikke bruger så meget strøm. Det er godt for økonomien.

En anden fordel er, at de ikke bliver særligt varme, så det kan have en fordel ved for eksempel tekstiler eller mad.

Oftest er LED pærer dyrere at købe end almindelig pærer. Dette bliver dog opvejet af lavere energiforbrug og det, at de ikke skal skiftes så tit.

LED reagerer hurtigt – selv når de er kolde modsat for eksempel en sparepære, der tager tid at opnå maksimalt lys. LED pærer findes i en variation af farver. LED kan også dæmpes, uden at farverne ændrer sig.

Hvornår er det så ikke en fordel at bruge LED? Hvis du ikke skal bo i en bolig så længe, kan det ikke betale sig at udstyre hjemme med LED over det hele, da pærerne er dyrere at indkøbe end almindelige pærer.

Desuden kan du komme ud for at på trods af, at du indkøber samme slags pærer til det samme rum, kan de lyse med forskellig farve, selv om det er samme slags.

Du kan bruge LED pærer i alt fra facadespots, lygter og lommelygter, lyskæder, projektører, lysskinner og også LED udendørsbelysning. Du kan få LED lamper i mange variationer i alt fra bordlamper, spots, loftlamper og til væglamper med mere. Og det seneste skud på stammen er faktisk interessant – nemlig LED lysarmaturer: https://www.elvvs.dk/c/led-lysarmaturer-7385/

Ethvert rum i dit hjem er forskelligt og er tilpasset med møbler og indretning til forskellige behov. Det er ikke anderledes med lys i hjemmet. Takket være LED lamper og LED teknologi kan dette lade sig gøre.

Du har sikkert hørt om, at sollys giver os energi, men vidste du at elpærer virker på samme måde? Pærer med et blåt skær får dig til at producere mere serotonin. Dette får dig til at være mere fokuseret og årvågen. Pærer, der ikke har et blåt skær men et mere varmt lys, får vores hjerne til at producere melatonin, som gør os afslappede og parate til et god nats søvn.

En blød varm hvid er en standardfarve. Neutral hvid er godt til aktiviteter og arbejdspladser og et kontor hjemme. En kold hvid er godt til at læse og giver en god kontrast til dette.

LED lys er overalt
Rul til toppen