IT og dataskabe

Vi har rigtigt mange filer med data, som vi skal opbevare sikkert. Og når jeg siger sikkert, så skal de ild, vand og tyveri. Så vi skal finde nogle brandsikre dataskabe, som også er vandtætte. Og så skal de have et låsesystem, som kan tilkobles tyverialarm, hvis de ikke i sig selv har en indbygget tyverialarm. Sikkerhed har højeste prioritet her i firmaet.

Hvad med skyen?

Man kunne argumentere for, at det sikreste vil være, at vi opbevarer alle date i en eller anden sky – cloud. Ja, det gør vi sandelig også, men mange af vores kunder vil gerne have kopier af alle de data, vi har, som er relevante for deres ordrer hos os. Den skal de have på et medie, de selv kan gemme. En USB eller en CD. Det er det, de oftest beder os om. Nogle af vores kunder er lidt bagefter med hensyn til, hvad teknologien kan tilbyde. De er ikke meget for de her dataoverførsler via et delt arkiv. Nogle af dem er ikke glade for at bruge internettet. Måske fordi de ikke føler, at det er trygt. Måske fordi de ikke ved, at man faktisk kan bruge internettet på helt sikker vis. Måske fordi de har hørt om skandalerne med data, der er blevet givet til ondsindede sjæle.

Dataskabe er et must

Samtidigt sker der ofte det, at der kan gå lang tid, før en kunde kommer og henter sin datafil. Så det vil være praktisk for os at få nogle gode dataskabe. Og hvis vi har dataskabe, vil det måske også have en lidt imponerende effekt overfor de kunder, som kommer. Når de ser, at vi passer godt på deres filer, så bliver de glade. De er i trygge hænder.

Dataskabene, vi har set på, er alle sammen brandsikre. Vi har fået at vide, at der er forskellige grader af sikring. Vi går efter de bedste skabe, men vi var ikke helt forberedt på priserne. De kan jo løbe op i næsten 60.000 kroner. Og hvis vi så har krav til tyverialarmer, og låsene, som skal være kodelåse, så kan det blive en kostbar affære. Måske skal vi se nærmere på, om vi kan finde gode, brandsikre dataskabe, som er lidt billigere. Man kan få nogle med nøglelås. Det vil måske være ok. Behøver vi virkelig elektroniske kodelåse?

Vi må vist holde lidt tilbage med den der imponeringseffekt. Så dataskabe med nøglelås vil være ok. Men det her med tyverialarm og tilkobling til sådan et system, det vil vi ikke gå på kompromis med.
Forhandleren, vi har talt med, har sagt, at man sagtens kan få dataskabe, som også kan kobles til tyverialarmer. Det koster lidt ekstra, men i vores tilfælde, vil det være rigtigt fornuftigt. Så han har lovet at komme med et tilbud på 3 dataskabe. Måske kan vi få dem lidt billigere, nu hvor det er en ganske stor ordre for hans forretning. Det håber vi da. Forhandleren har mumlet lidt, om at han muligvis kan give op mod 25% rabat på skabene, men han vil se, om det er muligt at gøre noget bedre for os.

IT og dataskabe
Rul til toppen