IT arbejde i bilbranchen

Autobranchen er i den grad gået online i dag, og det er på alle fronter. Jeg kom til at tænke over det forleden, da jeg stødte på en gammel kammerat, som for efterhånden mange år siden startede sit eget autoværksted. Jeg besøgte ham jævnligt på værkstedet, og jeg kan dårligt mindes at have besøgt ham, uden at der var eller kom en repræsentant fra leverandører til bilværksteder. De solgte alt fra reservedele over måleinstrumenter til olie og hvad ved jeg. I dag er de næsten en uddød race, fortalte Tony mig. Og det gjorde mig nysgerrig efter, hvordan autoværksteder så handler det, de har brug for.

Det sker online

Tony – og det er altså min gamle kammerat – gav mig et godt eksempel på den udvikling. Han mindede mig om, at jeg faktisk var tilstede dengang, Tony købte sin første 2 søjlede autolift. Det kunne jeg godt huske – det var et vældig kommen til og et ganske langt møde, der også involverede kaffe og kanelsnegle samt en masse cigaretter.

Han grinede og bekræftede, og så fortalte han, at han netop havde købt 3 nye autolifte til sit værksted (det er gået ham rigtig godt faktisk). Jeg spurgte, om det møde så var 3 gange så langt som dengang, og han grinede og fortalte, at det indkøb havde taget ham nøjagtig 5 minutter!

Han viste mig så en hjemmeside, der sælger godkendte autolifte til virkeligt lave priser: https://www.nimalift.dk/autolift.html – og det er både 2 søjlede, 4 søjlede og hvad ved jeg. Jeg var ret overrasket over, at det kunne gøres så nemt.

Tony forklarede, at folk i branchen i dag generelt er ganske “uddannede” som indkøbere, og hvorfor i himlens navn skulle han buge sin kostbare tid på et sælgermøde, når han allerede ved, hvad han skal have? Det er blot at køre betalingskortet iegennem, vente og et par dage senere kommer fragtmanden så med det købte.

 Alle slags maskiner til autoværksteder

Tony er vist en ret god kunde hos firmaet, for han færdedes yderst hjemmevant på deres hjemmeside, kunne jeg se. Han viste mig, at de også sælger alverdens maskiner, værktøj, kompressorer og alt muligt andet. Som han sagde det: “De firmaer, der har forstået at spare både min tid og mine penge – de får begge dele!”.

Hvis du er nysgerrig efter, hvilket firma der er tale om: Det er firmaet NIMA LIFT i Billund:

 

IT arbejde i bilbranchen
Rul til toppen