Beskyttelse mod rust

Min gamle bil trænger til en kærlig hånd. Jeg har ikke været så god her på det sidste til at holde den ved lige. Og det skal man jo. Den skal jo være sikker at køre i. Og det er jo en maskine. Den er lavet af jern, stål og plastik. Kort sagt. Jern og stål kan ruste. Og rustbeskyttelse er lige præcist det, min bil skal udsættes for i den nye periode af omsorg for den, som jeg skal ind i. Sidste gang jeg fik den til en undervognsbehandling i Odense, var for godt 4 år siden. Så det må være på tide. Det var med Tectyl, som jeg jo ved, er den bedste rustbeskyttelse.

Bilens logbog

Jeg kigger lige i bilens bog. Jeg har sådan en bog, hvor alt, hvad der bliver gjort ved den, bliver skrevet ned. Jo, det er faktisk næsten 5 år siden. Heldigvis gemmer jeg de der små kort, man får med navn og adresse på fra de forskellige servicesteder. Jeg finder kortet fra servicecenteret i Odense frem. Ringer dem op. Får ikke svar. Øv. Nu var jeg ellers lige opsat på at få en aftale. En aftale er en aftale. Og man skal holde aftaler. Nu har jeg endnu ikke en aftale, og jeg ved, at det kan få den konsekvens, at jeg ikke får en aftale i de næste dage. Med mindre, at jeg virkeligt strammer mig selv op og skriver ned, at jeg skal finde et servicecenter her på Fyn og få lavet en aftale med det om at få vognen undervognsbehandlet. Jeg kender mig selv. Får jeg ikke gjort det med det samme, kan der gå uger måske måneder, inden jeg får det gjort. Højst sandsynligt først næste gang, jeg har været nødt til at få bilen på værksted igen.

Eftermiddagen er sat af

Derfor: Jeg har sat min eftermiddag af. Hevet den ud af kalenderen. Aflyst en aftale, jeg havde med en veninde. Min eftermiddag skal bruges på at finde et servicecenter og få lavet en aftale om undervognsbehandling. Jeg går derfor på nettet. Det er det nemmeste. I stedet for at sidde og bladre i en gammel telefonbog – eller finde adresser frem på steder, jeg hidtil har besøgt. Jeg kan jo ikke være sikker på, at et sted, jeg besøgte for 5 år siden stadigvæk, eksisterer. Der er sikkert mange steder, der har måttet lukke på grund af det her Covid.

Vælger Fyns Undervognscenter – igen

Jeg skriver i søgefeltet, at jeg leder efter undervognsbehandling i Odense. Jeg finder to steder. På det ene steds site kan man booke en tid online. Det gør jeg. Jeg får tid til på onsdag. De har faktisk sendt en bekræftelse til mig allerede nu. De har også skrevet, at jeg må regne med, at de beholder bilen i et par dage. Rart nok. Er det en bindende aftale? Det er det vel. Jeg har jo forudbetalt et beløb. Så for mig er den bindende. Jeg vil da have noget for mine penge. Jeg finder Google Maps frem og skriver adressen på servicecenteret ind i søgefeltet. Jeg får en rutevejledning frem, så jeg ved helt præcist, hvor centeret ligger – og hvor lang tid det vil tage mig at køre derhen på onsdag.

Beskyttelse mod rust
Rul til toppen