Sofaen er husets hjerte

Nu har jeg brugt tid og massevis af penge på at få sat sommerhuset godt i stand. Og det er blevet rigtigt flot. Selvom det er et lille hus, så er rummene blevet malet, og gulvene er blevet slebet. Badeværelset har fået ny VVS – fint og funktionelt uden krummelurer og nemt at holde rent. Køkkenet blev revet totalt ned, og et nyt med fin bordplade er blevet sat op. Det er ikke stort og prangende, men der er dog skabsplads nok til at huse køkkengrej og tallerkner mv.

Nu skal der handles

Nu skal det lille hus så møbleres. Og det skal være med lækre møbler, har jeg bestemt. Kun det bedste af det bedste. Det behøver ikke at være dyre designermøbler, men de skal passe til huset og udtrykke min stil: Enkel, funktionel og flot.
Men det er svært at finde lækre møbler til et sommerhus. De skal kunne tåle noget. Her er meget fugtigt om vinteren, og det vil jeg forsøge at finde møbler, der kan tåle. Det skal bare ikke være plastik‐møbler. Måske skal det være træmøbler, som er blevet imprægneret med vand og fugtafvisende maling. Det ved jeg faktisk ikke. Og hvad med puder og betræk? Skal jeg virkelig stå der og pakke den slags ind i plastik, og jeg ved ikke hvad for at undgå, at det mugner, hvis jeg ikke kommer i huset i lang tid?

Jeg har fået anbefalet en møbelforretning i nærheden af, hvor mit sommerhus ligger. Det er vist den eneste forretning, der findes. Det siges, at de har et rimeligt stort udvalg, og at de gerne bringer dem. Det vil være rart at få møblerne bragt på én gang. Så skal jeg ikke ligge der og køre frem og tilbage.

De rigtige sofaer

Så jeg laver en ønskeseddel pr rum: Køkken: spisebord, lille gerne af træ og naturligvis enkle, tidløse spisebordsstole. Stue: En sofa. Det må gerne være en sovesofa. Men det skal ikke være et af de der store, firkantede skrumler, man kan få. Du ved dem med massevis af betræk, der hænger ned til gulvet. Det må gerne være let i udseendet. Nem at folde ud, og hvis det kan lade sig gøre, må den gerne have plads til, at man kan opbevare en dyne og en pude. En hjørnesofa kommer ikke på tale. Den vil simpelthen tage for meget plads. Jeg skal også finde et lille arbejdsbord. Sådan et, hvor jeg kan sidde med min laptop og få sendt en mail eller udarbejdet regnskaberne. Soveværelset: Ja, det giver sig selv. En seng og muligvis et skab med plads til at hænge en skjorte eller en kjole og lidt hylder. Det skal ikke være kæmpestort, men hvis der er plads til, at jeg også kan efterlade et par håndklæder og noget sengetøj, vil det være fint. Og så skal jeg huske et spejl til badeværelset. Så er jeg vist godt på vej.

Jeg kører hen til forretningen og går indenfor. Den er stor. Der er mange møbler. Jeg kigger mig rundt omkring, men kan ikke helt finde noget, jeg synes om. Det er alt sammen store, tunge, mørke møbler i den stil, som jeg absolut ikke bryder mig om.

Sofaen er husets hjerte
Rul til toppen