Senior dating: Alt du bør vide om fænomenet

Seniorer benytter for alvor netdating

At date er en naturlig del af livet. Næsten alle går igennem livet og leder efter en partner, som de kan dele livets op- og nedture med. Den bedste måde at møde nye mennesker på, og dermed øge sine chancer for at finde en partner, er gennem dating.

Dating handler nemlig om at komme ud og møde nye mennesker. Dette kan enten være i formelle settings, såsom en middag eller til en forestilling, men det kan også gøres mindre formelt, ved for eksempel at mødes over et glas vin eller til en gåtur.

Uanset formatet, så handler dating først og fremmest om at møde et nyt menneske. Men hvordan møder man nu lige en person, som man kan invitere på en date? Online dating er blevet mere og mere udbredt, og i forbindelse er fænomenet senior dating også vokset gevaldigt. Herunder kan du læse mere om dette fænomen.

Hvad er senior dating?

Senior dating er et begreb, som dækker over ældre mennesker, altså seniorer, som dater online. Det er online dating, ligesom du måske allerede kender det, men særligt for mennesker i senere stadier i livet.

Det er specifikke forums, hvor ældre seniorer kan lave en profil og møde midaldrende personer, som også søger efter dating og et forhold. Senior dating omhandler både dating for at møde en partner, såvel som det kan være for at møde nye venner eller starte et seksuelt forhold op.

Hvorfor vokser senior dating?

Senior dating vokser meget disse dage, fordi flere og flere ældre mennesker får nys om den online dating verden. Dette sker i takt med, at flere og flere seniorer bliver bedre til at anvende ny teknologi, og dermed får flere glæde over alle de spændende ting, som den digitale verden kan tilbyde.

Fænomenet er også særligt voksende, fordi der desværre er mange statistikker, der viser, at ældre oftest rammes af ensomhed. Dette kan skyldes, at man har mistet sin livspartner, kontakten til vennerne er forsvundet med alderen eller at familien ikke holder god kontakt. Senior dating er derfor en mulighed for ældre, til at skabe nye bekendtskaber og komme ensomheden til livs.

Hvad er mine muligheder for senior dating?

Der findes et hav af forskellige online platforme, hvor du kan lave en profil og prøve senior dating. Nogle hjemmesider har et minimums alderskrav, mens andre spænder bredt i alderen.

Set uppet er nemt og overskueligt:

  • Du skal oprette en profil, hvor du skriver lidt om dig selv, og hvad du leder efter. Her kan du også indsætte et billede, så potentielle dates kan se dig an.
  • Når din profil er oprettet, kan du søge efter personer, som deler samme interesser eller drømme med dig. Du kan også kigge rundt på andre profilers billeder og se dine muligheder.
  • Finder du en profil, som vækker din interesse, så kan du tage kontakt til personen. Nogle platforme tillader alle at sende beskeder til alle, mens andre først tillader dig at sende beskeder, når der er skabt gensidig kontakt mellem din og den anden profil.
  • Herefter kan du invitere personen på en date, så i kan få testet jeres kemi i virkeligheden.
Senior dating: Alt du bør vide om fænomenet
Rul til toppen