Runde former ingen hindring

Det var et lidt anderledes virksomhedsbesøg, jeg var deltager i forleden aften, for vi besøgte en virksomhed, hvis eksistens ingen af os vist havde nogen anelse om på forhånd. På forhånd var jeg blevet overrasket over, at der overhovedet fandtes en decideret systue her i byen – eller i Danmark for den sags skyld, for jeg troede, at den type arbejde for længst var outsourcet til systuer i Fjernøsten og måske Polen, hvor arbejdskraften er billigere.

Under virksomhedsbesøget gik det hurtigt op for os gæster, at den pågældende systue for en del år siden opstod som en form for nicheproduktion, idet produktionen udelukkende bestod af tøj til store kvinder. Sagen er, forklarede indehaveren for systuen, at der reelt er langt større forskel på kropsformen hos de meget overvægtige, end der er på mennesker med mere almindelig kropsvægt.

Dametøj

Da vi i sin tid startede virksomheden, var det ud fra markedsundersøgelser, der viste, at der faktisk var et ret stort behov for tøj til store damer og piger, der ikke bare er syet i standardmål, for uanset hvor mange X’er, man sætter foran Large, så kan man ikke regne med, at tøjet sidder ordentligt på de stærkt overvægtige kvinder. Derfor startede vi en produktion af tøj med langt mere individuelle hensyn til de forskellige kropsformer – dog udelukkende til de store kvinder. Og her er det bedste udvalg i tøj til de store piger: https://www.arkuricurvy.dk/dametoj/

Vi producerer et meget stort antal kjoler i store størrelser, som vi har en god afsætning af, fordi vi har forskellige modeller, der tager højde for, om kvinden især er stor foroven, på midten eller over hofterne, fortalte indehaveren, der også er den daglige leder af virksomheden.

For nogle få år siden kastede systuen sig så også over tøj til store mænd, for det var oplagt, at der også hos mændene er stor forskel på, hvor de ekstra kilo er placeret på kroppen, og så ville man gerne udnytte den ekspertise, man havde oparbejdet i forbindelse med produktionen af tøj til kvinder til også at skabe noget tøj, der faldt i smag hos de helt store mænd.

Herretøj

Og det viste sig hurtigt, at der var et ganske stort behov for det herretøj i store størrelser, som virksomheden var begyndt at sy. Afsætningen gik så fint lige fra starten, at det havde været nødvendigt for virksomheden at udvide både lokalemæssigt og hvad angår antallet af medarbejdere.

Vi fik helt sikkert succes, fordi det indtil da var vanskeligt at finde noget smart tøj til store mænd i butikkerne. Det var vel sådan, at ingen rigtig gad interessere sig for de store mænds udseende ud fra den betragtning, at når man først vejer over de 150 kg, så kan det vel være ligegyldigt, hvordan man ser ud, forklarede indehaveren. Men selv store mænd vil gerne købe for eksempel lækre bukser som disse: https://www.storedrenge.dk/herretoej-372/bukser-253/

Men sådan er virkeligheden bare ikke, for også de store drenge er faktisk forfængelige og ønsker at se så smarte ud, som det nu er muligt for mænd i den størrelse, fortalte vores vært. Og det er selvfølgelig logisk nok, for hvis man er stærkt overvægtig, har man jo problemer nok med udseendet, og så er der ingen grund til at gå kedeligt klædt.

Min konklusion: Så længe der ikke er tale om en vægt, der er sundhedsskadelig, handler det altså om at have det godt. Og til hest med de tossede idealer! Der er da masser af herlige store mænd, der kan klædes flot på her: https://www.storedrenge.dk/

Runde former ingen hindring
Rul til toppen