Internettet kan for nogle måske virke som et meget reserveret sted. Det er kun for dem, der er unge og med på moden. Det skal handle udelukkende om de voksende sociale medier, der hele tiden opdaterer alle om alt. Ungdommen får tilbudt en masse forskellige sider, der er egnet kun til dem. Derfor kan mange ældre føle sig udelukket, da der ikke bliver tilbudt så mange ting til dem. En af de ting, som kan virke meget reserveret for de unge, det kan være online dating. Det virker ikke som noget, som ældre folk ville have noget med at gøre. De ældre har altid fortalt de yngre, at de skal passe på internettet, da der kan være mange skumle typer. Hvis en ung person havde fundet deres kæreste ved hjælp af internettet, så blev der ikke ligefrem set godt på det. Derfor kan det virke som om, at de ældre har haft en kritisk holdning til det.

Den kritiske og til tider negative holdning til internet dating, kan have skabt et generaliserende billede for ældres opfattelse af sådanne ting. Det er ikke fordi, at der er særlig mange, som ser ældre mennesker besøge online datingsider. Det betyder dog ikke, at de holder sig væk fra dem. Der kan være mange fordomme inde for det område, men det er ikke kun de unge, som dater online. Ældre er begyndt at selv bruge det i stor stil, hvis de ønsker at finde kærligheden. Det kan være svært at møde en masse nye folk, når man er blevet ældre. Man bliver ikke naturligt placeret sammen med en bunke tilfældige nye mennesker, som man gjorde igennem skolen. Der var meget af det givet, hvor man så kunne lære dem bedre at kende. Efterhånden så kræver det, at ældre skal ud og kontakte nye mennesker, hvilket kan være for meget for mange.

Ting at lede efter, når man dater

Det er langt fra alle, der ønsker at bare begive sig ud for at møde nye mennesker. De fleste ønsker at holde det mere distanceret, så man ikke behøver at direkte skulle i kontakt med folk. Det kan være meget grænseoverskridende at skulle gå ud og lære nye folk at kende, da det ikke bare er noget, der sker ved at gå på gaden. Derfor bruger rigtig mange ældre folk online dating, da de nemt kan finde nogle, som de finder bare en smule interessante. Når de så vælger at benytte sig af online dating, så er det en god idé at have styr på, hvad det er man leder efter. Hvis man ikke er helt sikker på det, så kan det være sværere at finde en, som kan passe indtil det, man ønsker. Man skal første sætte en aldersgrænse.

Det kan være meget forskelligt, hvor unge nogle fortrækker deres partner. Nogle ønsker en større aldersforskel end andre. Derudover skal man tænke på afstanden. For nogle kan det være en meget stor negativ indflydelse, hvis personen bor i den anden ende af landet. Det kan gøre det svært at besøge hinanden, men også hvis man tænker på at flytte sammen.